Olduğunuzdan daha mı yaşlı gösteriyorsunuz sürekli geçmeyen baş ağrılarınız mı var sürekli yorgun mu görünüyorsunuz. Yaşın ilerlemesine bağlı bazen de genç yaşlarda göz kapaklarının gergin durmasını sağlayan kaslarda zayıflaması ile ortaya çıkar. Bunun sonucunda, alt ve üst göz kapaklarında aşırı yağ birikmesinden dolayı sarkma meydana gelir. Bu sarkma ile üst göz kapakları aşağı düşer ve gözün alt kısmında torbalar oluşur. Göz çevresindeki sarkmalar daha yaşlı görünmenize ve görüşünüzün engellenmesine neden olabilir. Blefaroplasti göz kapaklarındaki fazla deri, kas ve yağların alınması hedeflenerek sarkık göz kapaklarını onarma işlemidir
Multifocal Lens
Göz içi lens ile uzak ve yakın gözlüklerden kurtulun Multifokal mercekler, hem yakını hem de uzağı aynı anda daha iyi görmemizi sağlayan, yakın ve uzak gözlüklere olan ihtiyacı en aza indiren göz içi merceklerdir. Özellikle 40-45 yaşından sonra kişilerin yakını ve uzağı daha iyi görüp okuyabilmelerine olanak sağlayan multifokal mercekler, katarakt ameliyatlarında göz içine yerleştiriliyor.…
Nöro-Oftalmoloji
İnsanın varolduğu tarihten beri süregelmekte olan baş ağrısı medikal şikayetler içinde en sık rastlanılanı olup genel popülasyonun yaklaşık %80’den fazlasını etkiler. Baş ağrısında şikayet eden hasta ya başka bir hekim tarafından göz hekimine refere edilirler ya da intakranien bir patolojinin varlığını veya reddini saptamak için bir nörolog veya nöroşirürjiyen tarafından bir göz hekimine gönderilir. Nöro-Oftalmoloji…
Uvea
Üveit artık gözün ayrı bir uzmanlık alanı olarak kabul edilmektedir. Unutulmamalıdır ki üveit, gecikmeden düzenli olarak takip tedavi olursa ve hastalık hasta tarafından kabul edilir, iyi anlaşılırsa çok başarılı sonuçlar elde edilen bir hastalıktır. Üveit tedavisi olan bir hastalıktır. Nadir durumlar dışında uygun tedavi ve hasta-hekim ilişkisinin yeterli olmasıyla göz kurtarılabilir. Tedavi bitse bile, hasta…
Kornea
Kornea, gözün en ön kısmında bulunan saydam dokudur ve gözün en önemli kırıcımerceğidir. Korneanın saydamlığı birçok hastalık tarafından bozulabilir. Bu hastalıklar doğuştan, genetik kökenli veya mikrobik olabilir. Keratokonus gibi bazı hastalıklar ise korneanın şeklini değiştirirler. Bu hastalıkların tamamında korneanın saydamlığı kalıcı olarak bozulur ve hastanın tekrar görmesini sağlamak amacı ile ölen bir kişinin gözünden alınan…
Diabetik Retinopati
Diabetik Retinopati Şeker hastalığına bağlı körlüğün en sık görülen nedeni DİABETİK RETİNOPATİ’dir. Diabet, İnsülin salınımı veya İnsülün etkisinin yetersizliği sonucu kan şekerinin artmasıyla kendini gösteren metabolik bir hastalıktır. Uzun süreli kan şekeri yüksekliği özellikle böbrek, kalp, sinirler ve gözü etkilemektedir. Diabet, gözün özellikle sinir tabakasını ( retina veya ağ tabaka ) ve bu tabakadaki kılcal…
Lensler
Lenslerin Özellikleri Gözümüzde görme bozukluklarının düzeltilmesinde, göz renginin değiştirilmesinde ya da kornea hastalıklarının tedavisinde, dünyanın her yerindeki milyonlarca insan kontakt lens kullanmanın faydalarından yararlanmaktadır. Kontakt lensler, 1800’lerde gözbebeğinin önünü tamamen kaplayan üfleme cam lenslerden günümüzün yüksek teknolojisi ile yapılan incecik plastik kornea lenslerine uzanan bir evrim geçirmiştir. Dahası çeşitli lens malzemeleri, lens çeşitleri ve kullanım…
Retina
Göz içi mikrocerrahi ameliyatları özel eğitimli bir ekibin yanı sıra eksiksiz bir cihaz ve alet zinciri gerektirdiğinden,bu ameliyatlar bazı üniversite hastaneleri ve birkaç özel merkezde yapılabilmektedir. Retinanın en büyük iki düşmanı ŞEKER VE HİPERTANSİYON hastalıklarıdır. Bu tip hastalığı olan hastalarımıza eksiksiz göz sağlığı hizmeti vermektedir. Retina nedir? Retina görmemizi sağlayan ışığa duyarlı hücreleri (kon ve…
Şaşılık
Şaşılık, görme bozukluklarından, kas anomalilerinden veya felçlerinden kaynaklanır. Büyüklerde de yüksek tansiyon, şeker hastalığı, damar hastalığı olan kişilerde veya çarpma ve kazalara bağlı olarak oluşabilir. Kas felçlerine bağlı olmadan oluşan şaşılıkların birçok nedeni olabilir. Yüksek hipermetropi, miyopi veya astigmatizma bebekte her iki gözde veya tek gözde kaymaya neden olabilir. Gebelikte geçirilen hastalıklar, zor doğum, erken…
Glokom
“GLOKOM SİZE GELMEDEN SİZ ONA GİDİN!” Belirti vermeyen sinsi bir hastalık olup erken teşhis ve tedavi edilmediği takdirde sonucu görme kaybına kadar varabilen bir hastalıktır. Bu sebeple her yıl düzenli göz muayenesi olarak göz tansiyonu kontrol edilmelidir. Glokom, görme siniri hasarının oluştuğu bir dizi durum için kullanılan bir terimdir. Bu hasarın karakteristik özellikleri ve görme…
Katarakt
Mükemmel lens, uyum yapabilen, saydam ve geçirgendir. Kornea ve lensten kırılarak geçen ışık retinaya ulaşır. Retina alıcı görevi yaparak gelen bilgileri beyne ulaştırır. Beyindeki görme merkezi bize karşımızdaki nesnenin görüntüsünü verir. Eğer lens buzlu cam görüntüsünde yani saydamlığını kaybetmişse ışığın tamamı lensten geçemez ve retinada tam olarak odaklanamaz. Bunun sonucunda beyin nesneyi tam olarak algılayamadığından…
Refraksiyon
Gözün Anatomisi Baktığımız cisimlerden yansıyan ışınlar öncelikle gözün önündeki saydam tabaka (Kornea) ve içindeki mercek (Lens) tarafından kırılarak gözün en arkasında yer alan ve sinir liflerinden oluşan “Retina” tabakası üzerine odaklanır. Retinada oluşan cismin görüntüsü optik sinir vasıtasıyla beyindeki görme merkezine taşınır ve görme oluşur. Normal Göz Kornea ve mercekte kırılan ışınlar tam olarak retina…
Keratokonus
Keratokonus gözün ön kısmını oluşturan saydam tabakanın – yani korneanın – incelip, sivrileşmesiyle seyreden ilerleyici bir hastalıktır. Genellikle ergenlik döneminde başlar ve 20’li yaşlarda hastanın şikayetleri artar. Her 2000 kişiden birinde görülmektedir. Hastaların erken dönem şikayetleri arasında: İlerleyici miyopi ve astigmatizma Gözlüğe rağmen düşük olan görme düzeyi Sürekli değişen gözlük numaraları vardır. Erken evrede tanı…